Sidevisninger i alt

søndag den 30. marts 2014

Restaurant Inuili for en aften

Her er staben bag en vellykket aften i Narsaq.
 

Selv om der var sørget for rigeligt med is, kunne det ikke holde temperaturen nede.
 
Den gode stemning skabte varme i restauranten -
i køkkenet sørgede kommandoråbene: tempo - tempo - tempo og "ta tak" - "ja tak" for at holde temperaturen oppe blandt personalet.
 

lørdag den 29. marts 2014

Generalprøve på tallerkenservering

Der var gang i køkkenet i går. Ilannguaq holdt sammen med SP-eleverne generalprøve på menuen til i aften, hvor de skal lave mad til 30 betalende gæster i restauranten.
 

Her er der gang i desserten ....
 

...men før den skulle anrettes, havde de lavet forret og hovedret, også som tallerkenserveringer
 

Det er en opgaver, der kræver en vis arbejdsdeling.
 

Alt gik fint ... de gæster der kommer i aften, kan glæde sig til en flot kulinarisk oplevelse, serveret af en flok dedikerede elever.
 

Hovedingredienserne i menuen er - selvfølgelig - grønlandske råvarer:
Friskfanget hellefisk til forreten
og
grønlandsk lam til hovedretten.
Det lokale islæt i desserten er klokkeblomster.
 

Det er en fornøjelse at sidde på sit kontor en lørdag eftermiddag, med lyden af aktivitet i køkkenet i ørerne. Ind imellem overdøver musikken lydene derudefra.

torsdag den 20. marts 2014

Afskedsmiddag med 1. grundforløb

Det hører til pensum på 1. grundforløb at eleverne skal lave en middag til "Nick Nielsen og hans familie"
Middagen skal opfylde forskellige betingelser, f.eks. skal den være bæredygtig, dvs. der skal bruges så mange af årstidens og landets egne produkter som muligt.
 

Jeg ved ikke helt hvilke betingelser velkomstdrinken opfylder, men "rødvinen" til rensdyrstegen kunne sagtens leve op til både det ene og det andet. Også til Inuilis alkoholpolitik ;-) Det var juice lavet af blåbær, sortebær og ribs. Farven var mørk rød, og den trak flotte gardiner i glasset.
 

Selv lysestagen var bæredygtig. Sten fra fjeldet her omkring og lidt lim.
 

Skål.
 

Så er der ryddet op - nu skal vi have den obligatoriske sodavand som tak for godt arbejde.
 

 Vi glæder os til at se jer igen på 2. grundforløb.
 

onsdag den 19. marts 2014

SP-elev Gaba Uitsatikitseq

Vores SP-elev, Gaba, skal til Ilulisat i nær fremtid....
 
 
Gaba vil være kok. Desværre kan det være svært at finde praktikplads, derfor valgte han i midten af januar i år at starte som SP-elev på Inuili.
 
Inuili arbejder tæt sammen med erhvervslivet omkring uddannelser, derfor sker det ofte, at en virksomhed ringer til os for at høre, om vi har SP-elever, der mangler praktikplads.
 
 Derfor, når Jeppe fra Hotel Arctic i Ilulisat mangler en kokkeelev, ringer han gerne til vores studievejleder for at høre, om vi har elever, der kunne tænke sig at søge læreplads hos dem.
 
Gaba skal starte som udlånselev på Hotel Arctic i 3 måneder, med henblik på at starte som kokkelærling på hotellet derefter. På den måde får begge parter lejlighed til at finde ud af, om de passer sammen.
 

Pilluarit fra Inuili.

tirsdag den 18. marts 2014

Besøg fra folkeskolen

Jeg håber de selv kan finde det rigtige overtøj,, når de skal gå .....
 

Dagmar sætter gæsterne ind i skolens hygiejneregler før de må komme i køkkenet.
 

Spændende med ny hat.
 

Her er det den store røremaskine, der bliver besigtiget.
 

Hvad tror I der er i karret? ser det ud til Irene siger. Lammehoveder.
 

Dejligt med en forfriskning efter den rundtur.
 


 Tak for i dag!
 

mandag den 17. marts 2014

Blå mandag

Der er blevet skudt 2 isbjørne i omegnen af Narsaq indenfor den sidste uge. Slagteren har været heldig at skaffe en forbov fra en af dem.
 

Der er ret meget kød på sådan en forbov.
 

I det hele taget en anderledes dag i slagteriet.
 
I den anden ende af lokalet skal ernæringsassistenterne øve sig på en hel sæl, helt sel'
 

Spændende....
 


Det her det går altså ikke.... kaffemik kl. 14.30 med op til flere flødekager og så smagsprøve på aftenens dessert efter fyraften.
 Pistacie-is med frysetørret kirsebær og knust nøddekaramel på toppen. Hovedretten er culottesteg med bearnaisesovs - hjemmelavet :-) har jeg ladet mig fortælle.
 

lørdag den 15. marts 2014

Skumfiduser

 
 Hvad er det for noget?
 
De elever har da vist ikke forstået at man også kan lave sunde snacks til en filmaften -
 staver af gulerødder og agurker kan jeg da lige komme i tanker om ;-)
 

men jeg kan hilse og sige, at smagen har de ramt ret godt....
 

....så du må hellere få den opskrift, de har brugt. De siger de har fundet den på nettet:
 


Ingredienser:
2 dl. vand
400 gram sukker
1 stang vanille
20 blade husblas (34 gram)
200 gram flormelis
 
Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand
Bring vand og sukker i kog i en gryde
Kom vanillekornene i vandet og lad det koge i 20 minutter
Tag gryden af varmen og kom husblassen i. Rør i vandet til det hele er smeltet
Lad blandingen køle af i 10 minutter ((til 100 grader)
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Du skal piske i laaaang tid - til massen er meget tyk. Der skal luft ind i massen og den skal afkøles.
Hæld derefter sukkermassen over i bradepanden med flormelis. Bred massen ud i et jævnt lag,
2 - 2½ cm tykt.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen og lad derefter massen køle helt af før du vender den ud på bordet.
Del den op i tern med en saks eller en kniv der er smurt ind i olie.
Hvis du vil have farve på dine skumfiduser, kan du tilsætte lige den farve du ønsker.

Her vil mit forslag være, at man kan bruge rødbedesaft som farvestof,
så er der da lidt grøntsag i det ;-)
 


fredag den 14. marts 2014

Fredagsfilm

Så er der linet op til filmhygge......
 




Det gode ved at eleverne gerne vil se film helt til midnat er, at der er en chance for at det holder op med at regne, inden jeg skal hjem ;-) ;-)
 

søndag den 9. marts 2014

Kvindernes kamp-menu

Forstanderen havde ellers en ide om at vi skulle have bankekød i går i anledning af kvindernes kampdag .... uden at han dog fik det sagt til kokken.....
 

SP-eleverne og kokken følte sig i stedet inspireret af dagen til at servere kalkunbryst med alskens tilbehør....
 
 
og en himmerigesmundfuld til dessert.
 


Det er - igen - Aksel der er primus motor bag den hyggelige opdækning, men flere og flere får lyst til at give en hjælpende hånd.- Torrak.
 



fredag den 7. marts 2014

Inuiladen 2014

I dag, fredag den 7. marts, har vi afholdt INUILADEN 2014. 
 
Efter fakkeltænding, knaldperler og efter at den grønne snor var klippet over blev der kæmpet på livet løs i 2 discipliner: Ishockey og skigang. Og heppekoret sørgede for den rette stemning.
 
Arrangementet sluttede, som den slags gør, med faldne, tabere og vindere, og derefter uddeling af medaljer og officielle håndtryk.
 









 
Over og under teksten er det finaleholdene i ishockey.





Herunder er det kontorholdet, som det fremgår af billedet, absolut ikke i vinderposition.
 





Jeg kan godt forstå de studerer medaljerne ... det er vist nok en vodkareklame de har brugt til 1.præmien.